Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014



Το 2014 προβλέπεται μια πολύ συναρπαστική χρονιά για την πόλη της Θεσσαλονίκης! Για 365 μέρες η πόλη θα κατέχει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας κάτι που θα προσδώσει χρώμα και ενέργεια στην καθημερινότητα όλων, κατοίκων και επισκεπτών.




Η περιπέτεια έχει ήδη αρχίσει και πρωταγωνιστής σε αυτήν δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο νεανικός κόσμος της πόλης. Σε αυτόν οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος η διεκδίκηση και η κατάκτηση της ιδιότητας αυτής, καθώς είναι το αποτέλεσμα της σκληρής εργασίας πολλών εθελοντών αλλά και μαθητών, οργανώσεων, συλλόγων και μεμονωμένων ατόμων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και αντιλήψεις, για τον αστικό χώρο και την ανανέωση του, την ζωή μέσα στην πόλη και τις νέες ιδέες!

Η τεράστια, πάντα δραστήρια, γεμάτη ενεργεία και εκπλήξεις φοιτητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης έπαιξε έναν επίσης καθοριστικό ρόλο διοργανώνοντας δράσεις και κάνοντας προτάσεις για την υποψηφιότητα, το πρόγραμμα και την μορφή των εκδηλώσεων.

Ήταν ένας από τους λόγους που το 2011 η πόλη κατάφερε τελικά να υπερισχύσει από το Ηράκλειο της Κρήτης και την Ρωσική πόλη του Ιβάνοβο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό και τις δύσκολες προκλήσεις  που αντιμετώπισε.

Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες που θα γίνουν καθόλη την διάρκεια του έτους είναι πολλές και εντυπωσιακές! Η πόλη θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό μουσικών και θεατρικών δρωμένων κάθε είδους, διαγωνισμών και συναυλιών, συζητήσεων και event, ενώ θα υποδεθεί νεανικό κόσμο και πολλούς επισκέπτες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Θα υπάρχουν 11 διαφορετικές θεματικές ενότητες οι οποίες θα περιλαμβάνουν Πολιτισμό, Πολυπολιτισμικότητα και Κοινωνική Ένταξη, Αθλητισμό, Υγεία, Πράσινη Ανάπτυξη, Εθελοντισμό, και άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα πεδία! Θα υπάρξουν συζητήσεις, θα εκφρασθούν  πολλά όνειρα και επιθυμίες, αλλά και προβληματισμοί.




Μια πολύχρωμη γιορτή πολιτισμού αφιερωμένη στους νέους ολόκληρης της Ευρώπης και όχι μόνο.  Χωρίς αμφιβολία, το να επισκεφτεί κανείς την Θεσσαλονίκη μέσα στο 2014 θα του δώσει την μοναδική ευκαιρία να αποτελέσει μέρος αυτής της γιορτής και να βιώσει πολλές και ωραίες εμπειρίες παράλληλα με όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη!

Περισσότερα για τον θεσμό και την διοργάνωση στους συνδέσμους που ακoλουθούν:

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Δρωμένων
Πλήρης λίστα όλων των προγραμματισμένων και επερχόμενων δραστηριοτήτων μπορεί να βρεθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014
Επίσημη Ιστοσελίδα Διοργάνωσης: 
                                                                                                                                              Θεσσαλονίκη 2014 - Ευρωπαική Πρωτεύουσα Νεολαίας



Το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει και προβλέπεται πανέμορφο και γεμάτο εκπλήξεις! 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
UA-49967199-1